18 de febrer de 2007

Aliança Europea per a la Família

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la fecunditat catalana és d’1’43 fills per dona de mitjana. Els experts vaticinen que a curt termini els naixements continuaran augmentant però, a mig termini, la tendència tornarà a baixar perquè les generacions dels anys vuitanta i noranta són migrades. Una altra dada és que el 23’3% dels naixements correspon a casos en què almenys un dels pares és de nacionalitat estrangera. I un tercer factor a tenir en compte és l’edat en què es té el primer fill: gairebé als 30 anys. No cal ser un entès en aquesta
matèria per treure la conclusió que no anem bé.

Què hi fa el govern Zapatero o el goven Montilla? Res. Les polítiques familiars al nostre país són a la cua d’Europa. Aquí tenim altres prioritats: Llei que modifica el Codi Civil per fer possible el matrimoni homosexual amb adopció; Llei de protecció contra la violència de gènere, amb uns resultats molt mediocres; divorci als tres mesos sense que calgui al·legar la causa; fecundació assistida sense limitacions; Llei d’identitat sexual; clonació sense límits; el cas curiós conegut com a doble-mare; canvi de sexe gratuït, etcètera.

Mentrestant, Alemanya aposta pel foment de la família perquè creuen que genera prosperitat econòmica, cohesió social i solidaritat. La ministra alemanya per a la família, Ursula Von der Leyen, proposarà la creació d’una Aliança Europea per a la Família (AEF) amb la finalitat de promoure la natalitat i fer front al progressiu envelliment de la població europea.

Amb l’AEF es pretén l’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques. Llàstima que nosaltres no podrem fer-hi cap aportació interessant.