27 de març de 2007

Bocamolls a Esquerra

Si l’objectiu era que es parlés d’ells, ho han aconseguit. ERC és un partit que forma part del govern català però que no és encara un “partit de govern”. Potser sí que, de mica en mica, se’n sortirà ja que d’oportunitats no li’n falten pas però, de moment, la seva especialitat és l’estirabot. A falta de “maragallades” tenim els ous kinder d’Esquerra. Xavier Vendrell, vicesecretari general del partit republicà, va deixar anar una oferta com si el govern de Catalunya fos un hipermercat i Joan Ridao, portaveu del grup parlamentari d'Esquerra al Parlament de Catalunya, la retirava 24 hores després dient que l’eventual comprador l’havia rebutjat. No serà, més aviat, que el pretès producte, no portava el codi de barres pertinent? Aquest tipus de tàctiques són, al meu entendre, força irresponsables, malmeten la confiança en els dirigents polítics i converteixen la governabilitat en un espectacle de fireta, amb romesco inclòs.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Bocamolls només a esquerra?

http://tempsmoderns.bloc.cat/post/10614/150741

Anònim ha dit...

Viladrosa, perque és per tu tan fàcil criticar als d'esquerra, als de ICV i als del PSOE, quan tu no arribes ni a regidor d'un poble que fa pudor a porcs? Perque fas burla dels polítics de debó davant dels teus alumnes pretenent inculcar-los una visió política sovint desviada de les seves pretensions?
Si són ells al govern serà per alguna cosa, el que heu de fer tant els de CiU com els del PP és no criticar tant els que són al govern i mirar-vos una mica la pitxa al mirall i millorar els vostres defectes que no son pocs.

Jordi Viladrosa i Clua ha dit...

Benvolgut "anònim", gràcies pel teu comentari. El fet que siguis crític amb el meu escrit no li treu mèrit ja que veig que t'has dignat comentar una simple opinió d'un "que no arriba ni a regidor de poble" (sic). L'únic que em sap greu és teva referència negativa al meu municipi. Què hi farem?! Coses dela llibertat d'expressió! Pel que fa als meus alumnes, no hi pateixis: són grandets (alguns ja voten) i ja m'ocupo jo de no falsejar la realitat que miro d'oferir-los-la contrastada, plural i oberta quan toca, si és que toca.
D'altra banda, des de la perspectiva de l'oposició a què tu et refereixes, només faltaria que no poguéssim opinar, comentar, crticar sobre allò que fa el govern o els seus representants! És una de les tasques de l'oposició, no?
I tranquil (o tranquil·la). Es tracta també del meu govern i tinc dret a desitjar-lo millor, amb tots els respectes.
Quan vulguis, t'invito a un cafè al meu poble: també té coses bones que podem comentar!

Anònim ha dit...

Quanta “informació” en poques ratlles anònim intervinent! Perquè dius PSOE i no PSC? Potser ets de les “espanyes” tu”?... És clar, els pobles d’allí fan olor a núvols. Tu si hi vius... diga’m, a què fan olor els núvols?

Culleres!! Com no deixes cap porta oberta, em pregunto si puc criticar, jo que ni tan sols pertanyo a un partit polític i el meu poble fa olor d’userda. Des de quan es necessita en aquest país tenir coneixements bàsics d’alguna cosa per opinar, sobretot de política? Mira’t tu, que ni tan sols saps encara perquè son ells al govern, tot i que hem tingut un tripartit anterior per assabentar-te’n. I jo que pensava que “criticar” era un patrimoni universal de la humanitat...

Sobre la burla dels polítics, suposo que no coneixes programes com Polònia, CQC, El informal, Las noticias del guiñol,Homo zapping... Tenen més legitimat ells que qualsevol de nosaltres per fer el que fan? No em fumis! Què proposaries fer amb aquests espais si fossis un polític dels de debò?

Jo també vaig ser alumne d’alguna cosa, allà cap al segle passat, i et puc ben dir que no t’has d’apurar pas per ells. La gent amb criteri pren d’aquí i d’allà i es fa la seva composició i la gent sense criteri al cap de 20 anys segueixen funcionant igual: sense criteri. A certes alçades ja està tot ben dat i beneït

Els polítics de debò... Aixsszzz... (tots erudits els nostres) suposo que són els que poden parlar de política amb propietat. Explica’m tu què són i sobretot-sobretot a qui et refereixes que la curiositat em crema. Si em respons a totes les preguntes, -i espero que ho facis-, creu-me, això promet!

PD: Insultar per opinar... lleeeeeig....

Anònim ha dit...

Jordi ben dit el que has posat en el teu escrit es tottalment veritat aixi es la esquerra de tots els cantons. Només serveixen per riure (a pesar que la dreta tambe fa riure moltes vegades). Al subnormal "anonim" que no posa el seu nom perque sap que el pelaran si el posa es pot callar que jo el conec i en sap de dir la seva. Prefereixo callarme coses que et faria mal perque soc bona persona i no em vull ficar amb ningu.
A si, Jordi felicitats per quan vas sortir a la tele te'l vas menjar completament amb aquell 2socioleg"

Anònim ha dit...

Hola, sóc l'anònim. Posaré el meu nom, ja que algú de qui desconec la identitat per complet m'ho ha demanat.

Jordi, demano disculpes per les maneres emprades en l'altre post i sobretot per criticar el teu poble d'una manera "políticament incorrecta" la veritat és que el meu també en fa de pudor en algunes zones de la perifèria (sóc de Lleida) i posar-me amb la teva condició de militant d'un partit sense arribar a ser regidor. Van ser unes declaracions precipitades.

En quan a la qüestió de fer una crítica de manera tan oberta sent un educador com ets, segueixo trobant-ho malament i és aquest punt el que critico. No tots els nois de 16, 17 i 18 anys tenen idees clares, és més estic convençut que el 75% tenen tants pocs coneixements de política com el senyor Evo Morales. I el que vosté digui en les seves classes o en blogs que freqüenten té una repercussió gairebé major que el que puguin dir-los els seus pares.

Effrenato...el..cullera pep! esta ben passat de moda! Modernitzem-nos una mica! En quant als coneixements bàsics del Jordi estic convençut que els té i amb tota seguretat més que jo.

Tan sols he aportat el pebre que hi faltava en aquest blog. Encantat per l'oferta del café. No dubtis que estaré encantat d'acceptar-la.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb Hulai. Per cert Effrenato he detectat que t'has quedat amb el català de les Homilies d'Organyà...això no avnçarem pas en el nostre camí cap a Ítaca...hem de demostrar que tenim una llengua moderna, que té un passat, però sobretot que mira cap al futur. Per si no ho sabies acaba de sortir el nou diccionari de l'Enciclopèdia Catalana que poc a poc va incorporant noves paraules.

Anònim ha dit...

Quanta roba i quant poc sabó i qué neta que la vol el senyor rector !

Revisa el concepte del camí cap a Ítaca, no és qüestió d’avançar. No crec que una llengua hagi de demostrar res.

Batua l’olla! Sí que us molesta un “culleres”! No coneixeu www.ateneubcn.org/apadrinaunaparaula ?? Amb el teu argument ja podem fumbre a terra la Capella Sixtina i plantar-hi un Burger King.

“No estic d’acord amb el que dius però defensaré amb la meva vida el teu dret a dir-ho”. Voltaire dixit.

Anònim ha dit...

La Capella Sixtina? disculpa si vaig errat, però en un post anterior que el senyor moderador ha borrat et vas confessar com un autèntic anarquista...que és el que està passant? t'has deixat el DNI de "jo passo de tot" a casa?

P.D: L'altre dia vaig tocar els núvols i fan la meva olor corporal.

Anònim ha dit...

Hola Hulai,

Dies sense passar per aquí... Has vist l'autèntica gimcana que ens ha posat el blogger per arribar a penjar un comentari? Si ja ho diuen: "a grans mals... grans remeis!"

Ressenya del llibre Escola d'aprenents, de Marina Garcés

  “La pregunta clau és com volem ser educats? Que és el mateix que preguntar-nos com volem viure.” Per Jordi Viladrosa i Clua | Octubre de...