21 de setembre de 2007

Populisme ZP

S’acosten eleccions. No toquen fins al març però tornem a trobar-nos en plena campanya electoral si és que mai hem deixat d’estar-hi. Serà dur, això. Molt dur d’aguantar, vull dir. Mig any de promeses, xecs-regal, subvencions, ajuts i un empatx d’electoralisme governamental. El que em preocupa és que surten els o les ministres de torn i fan l’anunci de la darrera ocurrència com si es dignessin fer-nos un favor i els diners fossin seus. No som nosaltres els que aportem recursos a l’estat amb els impostos?

El populisme del president ZP genera més desigualtat de la que pretén corregir. Amb la seva política bonista diu que fa polítiques socials i destina els diners públics a col·lectius determinats però amb data de caducitat. Deu pensar que aleshores ja hauran votat i qui dia passa any empeny. Una actitud clarament clientelar, que deixa fora molta gent que també té les seves necessitats.

Com a exemple tenim l’actitud de la ministra Chacón. Llença una proclama, amb l’aval d’en ZP, matisada pel críptic Solbes i criticada pel també socialista conseller d’economia Castells però ella es limita a enviar una carta al diari pro-socialista El País perquè no li va agradar un article en què el rotatiu treia ferro a l’assumpte dels ajuts pel lloguer dels habitatges perquè plagiava la seva antecessora, la famosa Trujillo M-30. La nominada propera cap de llista pel PSC a les eleccions generals bé deu saber, d’altra banda, que el seu “kínder ministerial” envaeix competències de la Generalitat i que aquí ja existeix això que ella promet.

Espero que les anunciades turbulències econòmiques no facin inviable la necessària ortodòxia financera per la qual hauria d’optar un govern que vulgui ser seriós. De moment, hauré de continuar pagant sense cap ajut la meva hipoteca, el dentista de la meva butxaca i, com que ja no tinc fills petits, tampoc no em podré acollir al baby-xec de 2500 euros. A “pencar”, a pagar i a callar, com sempre hem fet les classes mitjanes i les famílies normals i corrents d’aquest país!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Els pegats del ZP només tapen petits forats, d'una roda amb massa pressió.

Anònim ha dit...

L'alternativa al PSOE encara em fa més por. La versió de la versió perjudica seriosament la salut de l'electorat.

Sobre la Chacón, no comments. Pobreta, no m'agrada. Gens.

La paraula "electoralisme" ha guanyat adeptes en molt pocs dies. Massa? M'estimo més obviarla perquè no m'agenciïn a "los otros".

Anònim ha dit...

Peu de foto: "alguna pregunta més?"

Anònim ha dit...

Peu de foto: "encara aguanto sense fer-me el lifting".

Anònim ha dit...

En una visita de la ministra Chacón al president Zapatero a la Moncloa...

- Vamos Carmen, me tienes que prometer algo en breve... y sobretodo, con talante.
- Claro Jossse lo que tú digas.

La ministra no pot resistir l'encant i el saber fer del seu cap, i s'afanya a trobar una proposta innovadora que encisi a l'electorat.
S'està tota la tarda treballant sense cap resultat, fins que troba la cartera del seu ministeri...

- Mira, la tonta de la Trujillo aún tiene el bolso por aquí... ¿qué guardará en eso bolso tan horrible la Trujillo?

De cop i volta, la Carme posa cara de sorpresa al veure que dins de la cartera ("bolso para las pijas") hi ha un pla d'ajuts dirigits a la vivenda... dibuixa un lleu somriure picaresc.

Al cap de 10 minuts, la ministra Chacón truca al ZP per telèfon...

- Jossse, mira, he estado trabajando duro y se me ha ocurrido realizar un plan de ayudas para la vivienda, creo que es muy cool y que ayudará a captar nuevos votantes...
- Perfecto, muy bién Carmen, esta es la actitud que busco, por eso te he metido de ministra, eres una chica joven con ideas nuevas... te felicito, ahora corre y anúncialo.

... Continuarà?

PD: perdó per la parrafada; escrit no ho se, però ho estic llegint fent imitacions i queda un "sketch" força divertit. De passada ja tens l'adreça del meu bloc (sí, amb c per reivindicar "lo català").

Arreveure!