28 de desembre de 2007

Els innocents

Avui es commemora l’infanticidi del rei Herodes que va fer degollar centenars de nens innocents de Betlem en la seva dèria d’eliminar el Messies nascut feia poc. A Espanya, el drama de l’avortament no és, però, cap innocentada. Aquestes últimes setmanes la justícia ha començat a actuar: tres clíniques del grup Morin-Ginemedex de Barcelona han tancat portes “per falta de personal mèdic” ja que 12 persones estan sent encausades. A Madrid, la Conselleria de Salut també ha començat a obrir expedients a diverses clíniques avortistes.

La “broma” del dia és que l'associació ACAI, patronal-lobby que agrupa a les empreses del sector (31 clíniques) ha convocat una vaga del 7 al 13 de gener. Es veu que se senten "acorralats" pels mitjans de comunicació, les fotos de nens avortats als set i vuit mesos de gestació, les càmeres ocultes en reportatges de televisió, les inspeccions... Hi haurà, doncs, innocents que potser tindran una segona oportunitat. I sort que s’acosten eleccions! Ni el PP ni el PSC-PSOE volen remoure el tema precisament ara, a dos mesos de la campanya electoral.

Per la seva banda, Izquierda Unida va presentar una proposta al Congrés dels Diputats per a crear una llei de terminis; és a dir, d'avortament lliure dintre dels primers mesos. Va Ser rebutjada massivament: malgrat ser votació secreta, va obtenir 277 vots en contra i 21 a favor. No es tracta d’eliminar a ningú sinó de facilitar alternatives viables a les mares que es troben davant d’una decisió tan lamentable. I, si falten les esmentades alternatives, que es compleixi la llei vigent i que s’apliquin les mesures necessàries per a complir-la amb les prevencions establertes per la pròpia jurisprudència. El dia 20, la consellera Geli fou interpel·lada al Parlament sobre aquesta qüestió i tampoc no se’n va sortir. Però ja se sap: al nostre país ningú vol assumir cap responsabilitat política en cap tema.

Celebro que hi hagi associacions pro-vida en moltes ciutats que ofereixen diversos serveis assistencials, mèdics i formatius per fer front a aquesta xacra social i per apostar per la cultura de la vida.