24 de desembre de 2007

Enhorabona, Joan Busqueta

Tot el meu suport a la decisió del director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Busqueta, per la seva decisió d’evitar que part de les fotografies de l’artista Carles Santos fossin exposades a la Sala Gòtica de la institució.

Vaig llegir diumenge un article del Dr. Busqueta en un mitjà de comunicació local lleidatà en el qual explica el seu parer sobre l’afer que “els de sempre” han volgut titllar de censura i em satisfà veure com assumeix la responsabilitat que comporta l’exercici del seu càrrec, malgrat les crítiques que ha hagut d’entomar.

L’obra d’aquest autor fereix sensibilitats perquè la barreja d’icones cristianes i de temàtica sexual sempre és polèmica i els catòlics també mereixem respecte i tenim dret a exigir-lo. Trobo lògic, doncs que no sigui exposat aquest muntatge en un espai com l’IEI. Això és compatible amb el fet de respectar els drets de creació de l’artista, sobre el qual em reservo avui l’opinió perquè demà és Nadal i per a molts és una Festa important, malgrat alguns “censors” dels darrers temps, que la voldrien laïcista i freda.

Bones i Santes Festes de Nadal per a tothom!