2 de març de 2008

Govern i oposició alhora

Llegeixo en els diaris d’avui que diversos dirigents d’ERC i ICV, entre els quals hi havia el conseller Puigcercós i alguns diputats, van acudir a una manifestació a Perpinyà en contra de la interconnexió elèctrica amb França, la coneguda línia de Molt Alta Tensió (MAT), que és un projecte que compta amb el vistiplau del PSC. I tan amples! Es dirà que estem al bell mig de la campanya electoral i que cal emetre tot tipus de missatges per arribar a tot tipus de sensibilitats. Ho sento. No hi veig justificació possible. Aquest model comunicatiu dels socis minoritaris del segon tripartit instal·lat al govern de Catalunya és menys estrident que el de l’època Maragall però tan poc seriós com aquell. Com es pot estar al govern i a l’oposició alhora? Tant costa que cadascú exerceixi el rol i ocupi l’estatus que li pertoquen?

I què hi diu el president? Se li escapa un conseller del seu govern a manifestar-se contra un projecte del mateix govern i a la millor ho convertiran en una nova virtut per tal d’estalviar feina a l’oposició. El sentit comú, en canvi, considera aquesta manera de fer com una burla a la ciutadania que envia a prendre vent la serietat exigible a consell executiu que forma una coalició de govern de 8 a 3 i un campi qui pugui de 3 a 8. Fa unes setmanes, el govern en ple va donar suport al pla d’infraestructures però com que d’això ja fa un mes, alguns deuen pensar que ja no ens en recordem. No seria més coherent, Sr. Puigcercós, abandonar un govern que pren decisions amb les quals no s’hi està d’acord? Però, és clar, això són figues d’un altre paner! Ja ho tenen difícil, ja, els votants d’Esquerra!

Tinc ganes que arribi el dia 10 i tinguem dades clares que ens permetin entreveure quin serà el guió principal d’aquest serial que un dia farà seu alguna productora de televisió. I, segurament, serà de molt baixa intensitat.