19 d’octubre de 2008

A Unió, hem fet un bon congrésAcabo de tornar de passar un cap de setmana a Sitges. No hi he anat per la platja ni per cap altre interès que el de participar com a compromissari del meu partit, Unió Democràtica de Catalunya, al seu 24è Congrés Ordinari. Un congrés que m’ha semblat -així l’he viscut- impecable. Hi hem aprovat tres ponències i unes quantes mocions que han comptat amb nombroses esmenes la qual cosa diu molt a favor de l’interès de la militància socialcristiana a participar, debatre i deixar negre sobre blanc quins han de ser els eixos vertebradors que el Comitè de Govern que ha sortit elegit i els nostres càrrecs públics han de tenir en compte, d’una banda, a l’hora de governar el partit i, de l’altra banda, quan calgui actuar en els diversos escenaris en què l’acció política ho requereixi.

Hi hem elegit també un nou comitè de govern, amb Josep Antoni Duran i Lleida al capdavant, format per 21 membres, dones i homes que aporten il·lusió i capacitat de treball, fruit d’un equilibri generacional, territorial i de l’àmbit sectorial que hauran de fer possible que el partit sigui més permeable i faci arribar millor el seu missatge al poble al qual vol servir des de la centralitat política.


El leitmotiv del màxim òrgan de govern dels democristians catalans han estat els valors; el lleidatà Josep Maria Pelegrí, el nostre secretari general, afirmava que "convé que conceptes com família, esforç, diàleg, capacitat de compromís, responsabilitat individual i col·lectiva, sentit comú, autoritat i respecte tornin a primera línia en la formació de la persona".

És la nostra manera de conjuminar el catalanisme amb l’humanisme cristià alhora que manifestem el nostre respecte vers les altres posicions ideològiques que configuren la pluralitat del nostre país.

+ info