20 d’abril del 2007

Sant Jordi, a tocar

Deixant a banda els obvis motius personals, el dia 23 d’abril, festa de Sant Jordi sempre m’ha resultat atractiu. Aquesta barreja de llegenda, tradició, símbol cultural i de l’amor representat per un llibre i una rosa, respectivament, fan que sigui el dia laborable més festiu a Catalunya. L’origen no és el més important; el que compta és l’arrelament de la tradició d’obsequiar la persona estimada amb una rosa i que aquesta correspongui amb un llibre. No tinc res en contra, lògicament, que tothom compri els llibres que vulgui, amb roses o sense. Ni el Sant del dia ni els llibreters hi tindran res a dir! A més a més, penso que és bo de recordar que la UNESCO va proclamar aquest dia “Dia mundial del llibre i dels drets d’autor”. Una ocasió, una excusa, per passejar pels carrers dels nostres pobles i ciutats i mirar i remenar les múltiples llibreries transformades en paradetes a peu de carrer. És gairebé impossible que no hi trobem un llibre a la nostra mida. És, doncs, una jornada que permet posar l’accent al civisme, a la cultura de totes les persones que vivim a Catalunya i, per extensió, una ocasió de manifestar el nostre respecte per totes les cultures del món.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,
a mi també m'agrada molt la diada de Sant Jordi. Als guiris, també els encanta, res a veure amb, i que em perdonin, Sant Valentí.
El que em sobta són els milers de llibres que es regalaran, però, em pregunto, tant es llegeix?. No ho crec. De totes formes, millor dedicar-hi un dia, que no cap, oi?.
que passis un bon Sant Jordi i bona lectura!
Muntsa

Anònim ha dit...

Està bé això de Sant Jordi, la rosa i el llibre, però estaria millor si fos festa. Així podríem anar per les parades i tot això, però em temo que un any (un dia) més he d’aguantar al meu jefe (d’estudis).
Jordi, aprofito per felicitar-te, abans d’hora.
CrlsGñi

Anònim ha dit...

*cap d'estudis*
Comparteixo la teva opinió. Hauria de ser festa. Al meu poble els nens i nenes del CEIP van a visitar les paradetes....

Anònim ha dit...

És una gran festa, potser la més bonica, però si fos dia festiu, tothom a la platja, que comença el bon temps. Millor així.

Anònim ha dit...

Per els que volen llegir una bona novel·la us recomano algun llibre de Carlos Ruiz Zafón, no solament "l'Ombra del vent" també les novel·les per al públic més juvenil i tambe alguna novel·la de Sergei Lukyanenko, jo me l'estic llegint i m'agrada molt. No compreu novel·les de Dan Brown que ell i com la majoria de nord-americans no tenen ni puta idea d'escriure

Anònim ha dit...

Hola,
No em considero un defensor de Dan Brown, però he llegit algunes noveles seves, i si el que tinteressa a l'hora de llegir és desconectar, amb elles ho he fet. Tot hi que també s'ha de dir que després de dos seguides, necessites posar en quarentena a l'autor.
Ara a per l'Ombra del vent!!!
Jpeñalver